Er kredittforsikring riktig for min bedrift?

En kredittforsikring kan beskytte bedriften din mot potensielle tap når du handler på kreditt, og hjelpe deg med å øke omsetningen.

 Er kredittforsikring riktig for min bedrift

Med en forsikring slipper du å sette av midler til eventuelle tap, og du får ofte lettere tilgang til lån i banken. Forsikringen gir deg tilgang til grundige kredittvurderinger som reduserer risikoen for at du må avvise potensielle kunder på grunn av manglende evne til å vurdere risikoen for tap ved å gjøre forretninger med dem. 

  

Kort sagt beskytter kredittforsikringen deg mot tap, samtidig som den bidrar til å øke kredittkapasiteten og på sikt inntjeningen. Men er det det rette verktøyet for din virksomhet? Hvis du opererer i et marked der kontanter er viktigst og det aldri er behov for kredittsalg, er det ikke sikkert at det er riktig for deg.  Her har vi samlet de viktigste faktorene du bør ta hensyn til når du vurderer om kredittforsikring er den rette løsningen for din bedrift: 

  

• Hvor ofte selger du på kreditt? 

En kredittforsikring er bare relevant hvis du har betydelig kreditthandel eller kunder som krever handel på åpen konto. 

  

• Hva slags varer eller tjenester selger du? 

Hvis du selger spesialtilpassede produkter som bare kan selges til én kjøper, kan vi ofte forsikre dem i produksjonsfasen. 

  

• Hvor konsentrert er risikoen din? 

Diversifisering av porteføljen din kan bidra til å redusere risikoen. Dette kan være geografisk, på tvers av ulike sektorer eller typer selskaper. 

  

• Hva er profittmarginene dine? 

Jo lavere bedriftens fortjenestemargin er, desto lengre tid tar det å komme seg etter et tap. 

  

• Hvor stor er kundebasen din? 

En kredittforsikring er verdifull uansett om du har mange kunder eller bare noen få store kunder. Hvis du har mange, kan vi hjelpe deg med å vurdere nye kunder og overvåke de eksisterende. Hvis du har færre, hjelper vi deg med å fjerne noe av risikoen som er forbundet med å ha noen få, store kunder. 

  

• Hvilken kunnskap har du om kundene dine og markedene du handler i? 

Hvis du for eksempel vokser i nye markeder, kan vi hjelpe deg med å vurdere risiko og kunder basert på vår lokale ekspertise, og ofte har vi tilgang til konfidensiell informasjon som du kan dra nytte av. 

  

Hvorfor ikke be om en samtale med en av våre kredittforsikringsrådgivere? De kan hjelpe deg med å finne ut om en kredittforsikring passer for deg. 

  • Be om å bli oppringt