Hva dekker din kredittforsikring?

Hvis du vurderer kredittforsikring, er det viktig å forstå hva du får igjen for det du betaler.

Hva dekker din kredittforsikring

En kredittforsikring dekker vanligvis rundt 90 % av det du har til gode hvis kunden ikke betaler. Dette skyldes som oftest at kunden har gått konkurs, men kan også skyldes andre årsaker (etter avtale med forsikringsselskapet), for eksempel politiske hendelser, valutarestriksjoner, handelsrestriksjoner eller tilbaketrekking av produksjonslisenser.  

  

Når det er sagt, er det viktig å understreke at forsikringen hos Atradius alltid er skreddersydd for selskapet ditt og deres behov. Vi kan for eksempel supplere den vanlige kredittforsikringen med garantier og dekning når du kjøper varer på forskudd. 

 

  

Slik tilpasser du forsikringen til dine behov 

  

Hvis du bruker kredittforsikringen på samme måte som en brann- eller tyveriforsikring, kan det hende at du ikke får full valuta for pengene. Kredittforsikringen kan og bør også brukes aktivt for å utvikle virksomheten din. Den er ikke laget for å ligge i en skuff og vente på å bli aktivert når en katastrofe inntreffer. Den er et verdifullt verktøy gjennom tilgang til forretningsinformasjon, som du kan bruke til å ta strategiske beslutninger og skape vekst. 

 

  

Oppdatert forretningsinformasjon i sanntid 

  

Med API-løsningene våre kan du integrere vår data om kundene dine i dine egne økonomisystemer. Du får også tilgang til våre nettportaler Atrium og Insights.  

  

Som forsikringstaker kan du se betalingsmønstre og kredittvurdering av kundene dine.   

  

Som kredittforsikringsselskap, får vi beskjed så snart en kunde ikke betaler. Våre underwritere er i dialog med innkjøpere for å sikre at vi har oppdatert informasjon. Noen ganger betyr dette at vi har tilgang til konfidensiell informasjon som vi ikke kan dele, men som vi integrerer i vår risikovurdering og kredittgrensebeslutninger. Dette er verdifull informasjon som du som kunde kan dra nytte av. 

 

  

Forretningsstøtte av høy kvalitet 

  

Som kunde hos Atradius får du tildelt en personlig kundeansvarlig. De blir kjent med deg og din virksomhet, hjelper deg med å skreddersy forsikringen din og kan gi deg råd om konkurransedyktige betalingsvilkår i din bransje.  

  

I tillegg har du tilgang til vårt lokale kundesenter for praktiske spørsmål. Kundesenterets supportmedarbeidere kan hjelpe deg med alt fra små hverdagslige spørsmål til spørsmål om integrering av API-ene våre. 

  

 

 

Profesjonelle B2B-inkassotjenester 

  

Som en del av kredittforsikringen, får du vanligvis tilgang til våre profesjonelle inkassotjenester, uten ekstra kostnad. Atradius Collections er et internt inkassoselskap med et nettverk av advokater som gjør det de kan for å inndrive utestående betalinger. Atradius Collections har global rekkevidde og kan være spesielt nyttig hvis du prøver å inndrive gjeld eller samarbeide med bobestyrere i et annet land.  

  

Kundene dine vil være klar over at de er avhengige av en god kredittvurdering fra Atradius for å kunne kjøpe på kreditt fra sine forsikrede leverandører. Vi opplever at dette ofte fungerer som et insentiv for debitorene til å betale forsikringstakerne eller inkassoavdelingen raskere for å unngå en dårlig kredittrating i fremtiden.