Om Atradius Norge

Som den foretrukne leverandør av kredittforsikring og garantier kan vi tilby en unik, global service til norske bedrifter.

Leverandør av kredittforsikring, garantier og inkasso

Atradius i Norge tilbyr produkter og tjenester innenfor kredittforsikring, garantier og inkasso. Våre kunder er representert i mange forskjellige industrier, og størrelsen på selskapene varier fra små og mellomstore bedrifter til store konsern som er lokalisert rundt omkring i hele landet.

Kontoret i Norge ligger på Lysaker, like utenfor Oslo. Vi arbeider tett med våre kolleger rundt om i verden og er stolte av å tilby global service med et lokalt fokus.
 

Ledelsen og de ansatte i Norge

Atradius Norge har per i dag 23 ansatte som er fordelt på områdene underwriting, kundeansvar, nysalg, skadebehandling og administrasjon.

Morten NordvoldMorten Nordvold, Administrerende direktør

Morten Nordvold, Administrerende direktør for Atradius i Norge

Generalagent/ansvarlig for Atradius Norge. Morten har en aktiv rolle i selskapet og er involvert i det daglige arbeidet med kunder og strategiske partnere. Hans hovedfokus er å kontinuerlig utvikle og posisjonere Atradius som den ledende leverandøren av kredittforsikring i Norge.   

Morten har tidligere jobbet som administrerende direktør i NCM i Norge og viseadministrerende direktør i Gerling NCM. Han har en MBA i International Management fra USA .

 

Morten Nordvold


 

Steffen SkaarSteffen Skaar, Direktør - Global

Steffen Skaar, Manager, Global Norway

Steffen er ansvarlig for norske kunder som inngår i Atradius sitt «Global» servicekonsept.

Steffen har jobbet med kredittforsikring siden 2009 og har bakgrunn som underwriter, avdelingsleder og markedssjef i GIEK Kredittforsikring AS.

Utdannet Siviløkonom fra BI (4 år).

Steffen Skaar


 

 

 

 

Thor HarnesThor Kristian Harnes, Avdelingsdirektør

Thor Kristian Harnes, Avdelingsdirektør, Atradius Kredittforsikring.

Thor Kristian Harnes tiltrådte stilling som Avdelingsdirektør i den norske avdelingen av Atradius Credit Insurance N.V. i 2014, etter å ha innehatt forskjellige andre stillinger i organisasjonen. Han har overordnet ansvar for all løpende forretning som ligger under Commercial Unit i selskapet.

I tiden før Atradius, har Thor bakgrunn fra jobb i Kredinor fra 1987 – 1993 og i  NCM Kredittforsikring fra 1994 - 2002.

 

Thor Harnes


 

Peder ArendtPeder Arendt, Risk Manager

Peder Arendt, Risk Manager i Norge

Peder Arendt er leder for risk-teamet i Atradius Norge. Avdelingen har ansvar for vurdering, oppfølging og håndtering av risiko på norske og islandske selskaper i vår kredittforsikringsportefølje.

Peder ble ansatt som Underwriter i Atradius i begynnelsen av 2018. Hans akademiske bakgrunn er fra BI Norwegian Business School, hvor han har en Bachelorgrad i Shipping Management, samt en Mastergrad i Business med spesialisering i Finans.

(NO no) Peder Arendt (Image)

 

 

 

 

Thomas Larsen MeyerThomas Larsen Meyer, Salgsdirektør

Thomas Larsen Meyer, Salgsdirektør Kredittforsikring, Commercial Unit, Atradius Norge.

Ansatt siden februar 2004
Tidligere ulike lederstillinger i DNB Bank ASA i perioden 1985 – 2004.

Utdannet Siviløkonom fra Handelshøjskolen I København 1980.

Thomas Larsen

 


 

Gøril AndreasssenGøril Steinnes Andreassen, Økonomiansvarlig

Gøril Steinnes Andreassen, Økonomiansvarlig Atradius Norge.

Gøril S. Andreassen ble ansatt som Office Manager I NCM Kredittforsikring I april 1994, og fikk ved dette ansvar for administrasjon og økonomi på norgeskontoret. NCM fusjonerte med Gerling Kredittforsikring, siden Atradius, hvor Gøril fortsatte som Finance Manager Norway. Hun har blant annet ansvaret for all intern og ekstern rapportering som vedrører økonomi og HR.

Før ansettelsen I Atradius har Gøril arbeidet som Office Manager på norgeskontoret til offshore-selskapet Heerema, og som kasserer i Nordea.

Gøril ble født i Oslo og har en Bachelor of Management fra BI, i tillegg til grunnutdanning fra Bankakademiet.

 

Gøril Andreassen


 

 

Finn A. Winsnes-SteffenssenFinn A. Winsnes-Steffenssen

Finn A. Winsnes-Steffenssen, Senior Manager Bonding Norway.

Ansatt siden januar 2022.

Ansvarlig for garantivirksomheten til Atradius Norge.

Finn har jobbet med garantier siden 2018 og har bakgrunn som salgs og markedssjef i Nordic Guarantee. Har i tillegg erfaring fra i SEB, Nordea og DnB.

 

Historie

Navnet Atradius ble lansert i august 2003, etter et navneskifte fra daværende Gerling NCM. Selskapet ble da en global leverandør av kredittforsikring. Gerling NCM ble etablert i 2001 gjennom en sammenslåing av det tyske kredittforsikringskonsernet Gerling-Konzern Speziale Kreditversichering (GKS) og det nederlandske kredittforsikringsselskapet Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM). Navnebyttet var fullstendig gjennomført i januar 2004.

Som aksjonær ble Gerling Group erstattet av en gruppe ledende internasjonale finansielle investorer, blant annet Swiss Re (verdens største reassuranseselskap), Deutsche Bank, Sal Oppenheim, Seguros Catalan Occidente (ledende spansk selskap innen finansielle tjenester), og Crèdito y Caución (verdens fjerde største kredittforsikringsselskap).
 

Internasjonalisering

Internasjonaliseringen av forretningslivet på slutten av 1980-årene og fremover, passet godt til NCM og GKS sine forretningskonsepter. De vokste raskt i takt med globaliseringen og økningen i internasjonal handel. Globaliseringen førte til en konsolidering i kredittforsikringsbransjen, og både NCM og GKS var ledende aktører på oppkjøp av kredittforsikrings- og inkassovirksomheter.

Atradius er i dag en av verdens største aktører innen kredittforsikring. Vi tilbyr tjenester og produkter fra mer enn 160 kontorer, i  54 land over hele verden.
 

Atradius i Norge

  • 1989 DnC Garanti og Nord og Syd Kredittforsikring fusjonerer under nytt navn - DnB Garanti og Kredittforsikring AS
  • 1993 NCM kjøper DnB's kredittforsikringsvirksomhet
  • 1996 GKS kjøper Uni Storebrand Kredittforsikring AS
  • 2001 Fusjonen mellom NCM og GKS
  • 2002 GERLING NCM etableres
  • 2003 Swiss Re, Deutsche Bank, samt en rekke mindre investorer overtar GERLING NCM
  • 2004 GERLING NCM skifter navn til Atradius


Karriere

Vi er et globalt firma som rekrutterer både lokale og internasjonale talenter. Vi jobber for å skape en positiv arbeidskultur for alle våre ansatte. Kontakt oss  gjerne for å få mer informasjon om ledige stillinger og ytterligere informasjon om oss som bedrift. Alternativt kan du sende oss en e-post med din CV og et søknadsbrev til kundesenter.no@atradius.com.

 

Ledige stillinger

Vi har for tiden ingen ledige stillinger.